Naisjärjestöjen keskusliitto Twitterissä Naisjärjestöjen keskusliitto Facebookissa
 

Osaavat JA VAIKUTTAVAT NAISET vaalivat ja RAKENTAVAT YHTEISTYÖSSÄ TASA-ARVOISta ja kestävää YHTEISKUNtaa

 
 
 
 

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä 1.10.2017 


Sisäministeriö suosittelee liputusta 1.10.2017 Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Miina Sillanpään Seura ja lähes neljäkymmentä tukija- ja vaikuttajatahoa yhteiskunnan eri sektoreilta jatkavat aktiivista työtä Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivän vakiinnuttamiseksi.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää haetaan pysyväksi

Lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2016 liputettiin ensi kerran Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Liputuspäivä liittyi Miina Sillanpää 150-juhlavuoteen ja myönnettiin tuolloin kertaluonteisena.

Miina Sillanpään ansiot yhteiskunnallisena vaikuttajana, sosiaalipoliitikkona ja naisasianaisena ovat auttaneet lukuisia yhteisöjä, järjestöjä ja yksittäisten ihmisten elämää. Yhtä tärkeä yleisen ja pysyvän liputuksen aihe on kansalaisvaikuttaminen. Kansalaisyhteiskunta ja kansalaisvaikuttaminen ovat tärkeitä yhteiskuntien kehitykselle. Ne varmistavat sen, että ihmisten keskinäinen sekä ihmisten ja päättäjien vuoropuhelut ovat jatkuvia. Kansalaisyhteiskunta varmistaa osallisuutta ja luo yhteiskuntaan kiinteyttä. Kansalaistoimintaan liittyvä vastavuoroisuus pitää nykyisinkin yhteiskunnan eriarvoistuessa yllä ihmisten välistä luottamusta.

Miina Sillanpään elämäntyö ja hänen keskeiset, kestävät saavutuksensa osoittavat, että juuri Miina Sillanpää soveltuu kansalaisvaikuttamisen symboliksi.

Lue Sisäministeriön tiedote vuoden 2017 liputtamisesta: http://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/liputa-ahkerasti-suomen-juhlavuonna

Lisätietoa liputuspäivästä ja Miina Sillanpäästä:

https://miinasillanpaaseura.fi/seura/miina-sillanpaan-liputuspaiva/

Lyhytdokumentti Miina Sillanpäästä ja hänen elämäntyöstään, noin 8 minuuttia.

https://www.youtube.com/watch?v=pRaP32RtyS8

https://www.youtube.com/watch?v=jQwosjKbhH0 (englanniksi tekstitetty)

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Virpi Dufva, Miina Sillanpää Seura, p. 050 3654 664 miinasillanpaan.seura@gmail.com

 
 
 
  • We All
  • Wihuri-logo
  • OKMlogo
  • Naisten ääni
  • Minna
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy