Naisjärjestöjen keskusliitto Twitterissä Naisjärjestöjen keskusliitto Facebookissa
 

Osaavat JA VAIKUTTAVAT NAISET vaalivat ja RAKENTAVAT YHTEISTYÖSSÄ TASA-ARVOISta ja kestävää YHTEISKUNtaa

 
 
 
 

Perhevapaiden uudistamisen ja palkkatasa-arvon puolesta

Syyskausi on pyörähtänyt toden teolla käyntiin myös naisjärjestöissä. Olimme kesän aikana järjestämässä tasa-arvoaiheisia tapahtumia SuomiAreenassa, samoin kuin monet jäsenjärjestömme. Marssimme myös yhdenvertaisuuden puolesta Pride-kulkueessa.

Perhevapaajärjestelmää ollaan vihdoin uudistamassa. Me naisjärjestöissä näemme, että naisten osallistuminen tasavertaisesti työelämään edellyttää riittäviä taloudellisia resursseja ja perhevapaajärjestelmän rakennemuutosta. Peräänkuulutamme puolueilta ja työmarkkinajärjestöiltä kunnianhimoa perhevapaauudistuksen läpiviemiseen ja sitä kautta sukupuolten tasa-arvon edistämiseen. 

Vaatimus samapalkkaisuudesta on viime viikkoina ollut voimakkaasti esillä, kun Finlayson nosti nerokkaalla kampanjallaan esiin palkkatasa-arvon puuttumisen yhteiskunnassamme.

Me naisjärjestöt olemme kesäkauden kuulemisissa vaatineet Suomelta aktiivisempaa roolia ihmiskaupan vastaisessa työssä, vaikuttaneet tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien parantamiseksi ja naisiin kohdistuvan väkivallan estämiseksi (mm. ulkoministeriön vetämät UPR-, CEDAW- ja NAPE-prosessit). On mielestämme tärkeää, että naisjärjestöjen tekemä pitkäaikainen ja asiantunteva työn em. teemoissa noteerataan sille kuuluvalla tavalla. 

Naisjärjestöjen Keskusliitto toivottaa lämpimästi tervetulleeksi uuden jäsenjärjestön, Monaliiku ry:n! Monaliiku edistää monikansallisten naisten hyvinvointi- ja liikuntatoimintaa. Järjestö edistää ja tukee ruohonjuuritasolla monikansallisten naisten harrastustoimintaa. Monaliiku ry:n toiminnan tavoitteena on parantaa jäsenten kokonaisvaltaista terveyttä ja niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia liikunnan avulla. Järjestössä uskotaan, että jokaisella on oikeus harrastaa liikuntaa ihonväristä, kulttuurista, uskonnosta tai kansallisuudesta huolimatta.

Vielä on hyvin aikaa asettua ehdolle Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitukseen! NJKL:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään 20.11. tiedekeskus Heurekassa. Kokous on vaalikokous, jossa valitaan neljä hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle toimikaudelle 2018–2020. Kutsu asettaa ehdokkaita Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitukseen on lähetetty jäsenjärjestöjen edustajille sähköpostitse 9.6.2017. Ehdokaslomake liitteineen löytyy myös Naisjärjestöjen Keskusliiton nettisivulta. Ehdokaslomake tulee palauttaa täytettynä ja virallisten nimenkirjoittajien allekirjoittamana pyydettyine liitteineen keskusliiton toimistoon 16.10.2017 klo 16.00 mennessä joko skannattuna toimisto (at) naisjarjestot.fi tai kirjepostilla osoitteeseen Fredrikinkatu 39 C 22 00120 Helsinki.

Huomaathan myös, että ehdit vielä mukaan tekemään tasa-arvotekoja! Saimme suuren joukon uusia tekoja kesän aikana. Myös Yle julkisti tekojensa kunnianhimoisen sisällön: “Naisissa ja tytöissä on koko urheiluliikkeen suurin kasvun mahdollisuus. Urheilu liikuttaa valtavaa määrää naisia ja tyttöjä myös Suomessa. Me otamme naisten huippu-urheilun vakavasti ja haluamme olla urheilusta kiinnostuneiden naisten ykkösmedia nyt ja tulevaisuudessa.” Tasa-arvotekoja on jo yhteensä reilusti yli 200. Tule mukaan juhlimaan 100 tasa-arvotekoa 10.11.2017 Helsingin yliopiston juhlasaliin ja tuo joukot mukanasi!

Laitathan kalenteriisi myös Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokouksen ja keskustelutilaisuuden 20.11.2017 Tiedekeskus Heurekassa.

Hyvää alkavaa syksyä toivottaen,

Terhi Heinilä, pääsihteeri

 
 
  • We All
  • Wihuri-logo
  • OKMlogo
  • Naisten ääni
 
 
 
 
 
login Synergia Foxy