Sisältöön »
 

Ajankohtaista

 
 

Kannanotto 25.03.2020

Koronaepidemia vaikuttaa naisten toimeentuloon - sukupuolivaikutukset arvioitava tukipaketin ja muiden erityistoimenpiteiden osalta

Naisjärjestöjen Keskusliitto esittää huolensa lomautusten ja yt-neuvotteluiden kohdistumisesta naisiin. Naisjärjestöjen Keskusliitto haluaa kiinnittää huomiota pienyrittäjien toimeentulon puskureihin ja selviämiseen yhteiskunnassa yli vaikeiden aikojen
Lue lisää

Naisjärjestöjen vinkit poikkeusoloihin

Naisjärjestöjen Keskusliiton moninainen joukko jäsenjärjestöjä on eturintamassa helpottamassa ihmisten arkea poikkeusolojen aikana. Katso tästä päivittyvästä listasta jäsenjärjestöjemme koostamat vinkit ja toimenpiteet muun muassa toimivaan etätyöhön lasten kanssa!
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliiton kaikki kevään tapahtumat on peruttu tai siirretty syksyyn

Naisjärjestöjen Keskusliiton kevään tapahtumat perutaan tai siirretään syksyyn koronavirusepidemian takia.
Lue lisää

Kannanotto 17.03.2020

Tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentaminen ei pysähdy koronaan -Naisvaltaiset alat kannattelevat Suomea poikkeusaikana

Jäsenistöömme kuuluvilla sairaanhoitajilla, varhaiskasvattajilla, kätilöillä ja monilla naisvaltaisilla aloilla kuten opettajilla ja palvelualan ammattilaisilla on suuri vastuu. Näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa koko Suomi tukeutuu teihin. He ansaitsevat paitsi kaiken kunnioituksen, myös parhaat mahdolliset olosuhteet tehdä työnsä hyvin.
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliitto: Tiistain 17.3.2020 media-aamiainen on peruttu koronaviruksen takia

Naisjärjestöjen Keskusliitto peruu tiistaina 17.3. suunnitellun media-aamiaisen. Media-aamiainen oli tarkoitus järjestää 17.3.2020 klo 10.30 Hotelli Helkan Saarni-tilassa. Peruuntumisen syynä on yhteiskunnallinen tilanne koronaviruksen takia. Emme halua ottaa turhia riskejä ja toivomme, että kaikki pysyisivät terveinä.
Lue lisää

Lausunto 11.03.2020

Tiedote: ”Pakkoavioliitto vie naisilta oikeuden päättää omasta elämästään ja kehostaan”- naisella tulee olla oikeus pakkoavioliiton mitätöintiin

Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii pakkoavioliittojen mitätöintiä. Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemiseksi laaditun Istanbulin sopimuksen mukaan pakkoavioliitot ovat osa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.
Lue lisää

Kannanotto 06.03.2020

Suomi tarvitsee meitä kaikkia työllisyystavoitteen saavuttamiseksi - nyt katseet kohti työnantajia!

Maahan muuttaneiden naisten työllistyminen vaatii parempaa johtamista, yritysten ja järjestökentän yhteistyötä sekä työtä työelämän syrjimättömyyttä vastaan.
Lue lisää

Lausunto 02.03.2020

Pakkoavioliitot mitätöitävä

Naisjärjestöjen Keskusliiton näkemys on, että pakkoavioliitot tulee mitätöidä. Mitätöinnin mahdollistamalla valtio tunnustaisi, että avioliittoon pakotetun perus- ja ihmisoikeuksia on loukattu. Naisjärjestöjen Keskusliitto lausui oikeusministeriölle pakkoavioliittojen mitätöinnistä ja ulkomailla alaikäisenä solmitun avioliiton tunnustamisesta.
Lue lisää

Lausunto 25.02.2020

Kunnianhimoisella perhevapaauudistuksella on hyvät mahdollisuudet vähentää naisten kokemaa työelämäsyrjintää

Naisjärjestöjen Keskusliitto pitää tärkeänä, että hallitusohjelmaan kirjattu perhevapaauudistus toteutetaan pikaisesti ja kunnianhimoisesti. Tekeillä oleva perhevapaauudistus on pitkään kaivattu ja välttämätön toimi Suomen tasa-arvokehityksen edistämiseksi.
Lue lisää

Kannanotto 21.02.2020

Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii: Lähisuhdeväkivallan sovittelusta luovuttava ja työelämän joustojen vaikutukset naisiin arvioitava

Naisjärjestöjen Keskusliitto pitää välttämättömänä, että hallituksen tasa-arvo-ohjelman tavoitteille asetetaan mittarit ja niitä seurataan.
Lue lisää