Sisältöön »
 

Ajankohtaista

 
 

Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitusohjelmatavoitteet

Tutustu naisjärjestöjen hallitusohjelmatavoitteisiin kaudelle 2019-2023: Naiset vapaiksi - tasa-arvo vaatii tekoja!
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliiton EU-tavoitteet

EU-vaalit järjestetään 26.5.2019. Lue täältä Naisjärjestöjen Keskusliiton tavoitteet europarlamenttivaaleihin sekä Suomen EU-puheenjohtajakaudelle.
Naisjärjestöjen Keskusliiton eu-tavoitteet

Onko EU myös naisten? - keskustelutilaisuus 29.4.2019

Puheenjohtaja Eva Biaudetin avajaispuheenvuoro.
Lue lisää

Kannanotto 29.04.2019

Naisjärjestöjen Keskusliitto: EU:n on oltava myös naisten!

Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii, että sukupuolten tasa-arvo nostetaan keskeisesti agendalle europarlamenttivaaleissa, Suomen EU-puheenjohtajakaudella ja Euroopan unionin politiikassa. Sukupuolten tasa-arvo ja naisten oikeudet ovat viime vuosina ottaneet takapakkia Euroopan unionissa ja monissa sen jäsenvaltioissa, mukaan lukien Suomessa. Myös Euroopan unionin politiikassa tasa-arvotavoitteita ja -toimia on heikennetty.
Lue lisää

Lausunto 23.04.2019

Lausunto arviomuistiosta lähestymiskiellon valvonnan tehostamiseksi

Naisjärjestöjen Keskusliitto kannattaa lähestymiskiellon sähköisen valvonnan jatkovalmistelua lausunnossaan oikeusministeriölle. Lähestymiskielto on nykyisellään monilta osin toimimaton eikä riitä suojaamaan väkivallan uhria.
Lue lisää

Tasa-arvo vuonna 2025 – prioriteetit Pekingin toimintaohjelman seuraavalle viidelle vuodelle

Pekingin julistuksen ja toimintaohjelman 25-vuotiasarviointi on käsillä. Mutta millaisia haasteita ja prioriteetteja toimintaohjelman toteutumiseen liittyy seuraavan viiden vuoden aikana? Millaista tasa-arvon tulee olla, ja miten meidän on mahdollista edetä vuoteen 2025 mennessä? Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä käsitteli aihetta puheessaan Suomen kansallisen arviointiraportin keskustelutilaisuudessa 12.4.2019.
Lue lisää

Naiskunnanjohtajien verkosto vaatii tasa-arvotekoja!

Vantaalla järjestetyssä naiskunnanjohtajien tapaamisessa keskusteltiin naisten asemasta ja vaikutusmahdollisuuksista erityisesti kuntien johtajina. Laatuaan ensimmäisessä naiskunnanjohtajien tapaamisessa puhuttiin muun muassa naisverkostojen tarpeellisuudesta, tasa-arvotyön vahvistamisesta kuntien perustehtävässä sekä johtajien rekrytointikäytännöistä. Tapaamisen päätteeksi kokous hyväksyi alla olevan kannanoton. Jatkoon sitouduttiin, joten lisää kannanottoja tulee myöhemmin.
Lue lisää

Puheenjohtaja Biaudet: Naisjärjestöjen hallitusohjelmatavoitteet tukisivat myös syntyvyyttä

Syntyvyys on puhututtanut Suomessa 2010-luvun loppupuolella enemmän kuin aikoihin. Viime vuonna Suomessa syntyi 47 300 lasta, mikä oli 3000 vähemmän kuin vuonna 2017. Mikä neuvoksi? Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet otti aiheeseen kantaa 26.3.2019 järjestetyssä Eurooppanaisten seminaarissa Äitiys ja yhteiskunnan rakenteet - syntyvyys erityisessä suojeluksessa vai hiekkana rattaissa? Lue avauspuheenvuoro tästä.
Lue lisää

Maaliskuun uutiskirje 2/2019 on ilmestynyt

Lue maaliskuun uutiskirjeestä ajankohtaiset tasa-arvouutiset ja Naisjärjestöjen Keskusliiton kuulumiset.
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliiton tasa-arvokysely puolueille

On välttämätöntä, että naisten asema ja sukupuolten tasa-arvo ovat näkyvästi esillä eduskuntavaaleissa ja niitä edeltävissä keskusteluissa. Äänestäjien on tärkeää saada tietoa siitä, millaisia vaihtoehtoja puolueet tarjoavat sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi, sillä tuleva hallitus vaikuttaa poliittisilla päätöksillä ja painotuksilla siihen, mihin suuntaan Suomessa seuraavan neljän vuoden aikana kuljetaan. Naisjärjestöjen Keskusliitto keräsi kyselyllä puolueiden johdolta tasa-arvotekoja sekä näkemyksiä tasa-arvon keskeisimmistä haasteista.
Lue lisää