Sisältöön »
 

Ajankohtaista

 
 

Kannanotto 25.11.2011

Raiskaus on raiskaus kotonakin, muistuttavat tasa-arvo- ja ihmisoikeusjärjestöt

YK:n kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. järjestöt muistuttavat, että raiskaus on raiskaus kotonakin. Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio, Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry ja Amnesty International vaativat, että vaikenemisen kulttuuri parisuhteessa tapahtuvan seksuaalisen väkivallan ympäriltä murretaan. Seksuaalinen väkivalta on otettava puheeksi kaikkialla siellä, missä uhreja kohdataan. Uhrien palvelut on ulotettava koko maahan, ja valtion on tuettava kuntia väkivallan vastaisessa työssä.
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliiton arpajaiset

Naisjärjestöjen Keskusliiton syyskokouksessa ja pääjuhlassa järjestettyjen arpajaisten voittajat ovat selvinneet.
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliiton 100-vuotisjuhlamessu 20.11.

Lämpimästi tervetuloa Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotisjuhlamessuun sunnuntaina 20.11.2011 klo 10.00 Helsingin tuomiokirkossa.

Lue lisää

Kannanotto 31.10.2011

Naisjärjestöjen Keskusliiton Aleksandra-palkinto Kirsti Partaselle

Naisjärjestöjen Keskusliitto myöntää Aleksandra-palkinnon huomattavasta työstä tasa-arvon edistämiseksi. Palkinto myönnettiin Suomen Voimisteluliitto Svolin puheenjohtaja Kirsti Partaselle liiton juhlasyyskokouksessa 28.10.2011.
Lue lisää

Satavuotias Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii naisen euron kokonaiseksi

Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotisjuhlavuoden syyskokous kiirehtii valtioneuvostoa ja työmarkkinajärjestöjä toteuttamaan samapalkkaisuusohjelmaa. Tasa-arvon toteutumisen ehto on, että naisen euro on euro.
Lue lisää

Kannanotto 26.10.2011

Tiedote 26.10.2011

Satavuotias Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii naisen euron kokonaiseksi
Lue lisää

NJKL:n juhlaviikko 24.-30.10.

Tutustu Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotisjuhlaviikon ohjelmaan!
Lue lisää

NJKL:n juhlaohjelma ja ilmoittautuminen 29.10.

Sydämellisesti tervetuloa juhlimaan satavuotiasta Naisjärjestöjen Keskusliittoa pääjuhlaan ja gaalaillalliselle 29.10.2011! Tutustu pääjuhlan upeaan ohjelmaan, jossa mm. tasavallan presidentin tervehdys, Liettuan presidentti Dalia Grybauskaitėn juhlapuhe ja Susanna Leinonen Companyn "Romeo ja Julia" -tanssiteoksen kantaesitys.
Lue lisää

100 vuotta naisten elämää ja tekoja -juhlanäyttely

Tunnetko Alexandra Gripenbergin ja Lucina Hagmanin? Tiedätkö, mistä naisasianainen Maikki Friberg väitteli vuonna 1897? Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotisjuhlanäyttely 100 vuotta naisten elämää ja tekoja kertoo naisten tasa-arvon historiasta Suomessa. Juhlanäyttelyssä esitellään naisjärjestöjen vuosikymmenien uurastusta sen eteen, että suomalaiset naiset saisivat oman huoneensa, oikeudenmukaisen tilan yhteiskunnassa.
Lue lisää

Tilaa lippuja NJKL:n pääjuhlaan ja gaalaillalliselle!

Sydämellisesti tervetuloa juhlimaan satavuotiasta Naisjärjestöjen Keskusliittoa pääjuhlaan ja gaalaillalliselle lauantaina 29. lokakuuta 2011!
Lue lisää

100 vuotta naisten elämää ja tekoja -näyttely maakuntakirjastoissa

Naisjärjestöjen Keskusliiton juhlanäyttely lähtee lokakuussa kiertämään maakuntakirjastoja Tampereella, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Turussa. Toivotamme jäsenjärjestömme lämpimästi tervetulleeksi järjestämään ohjelmaa kirjastojen tiloihin!
Lue lisää

Café Olsoni Sederholmin talossa 4.-12.6.

Helsingin kaupunginmuseo ja Palmian kokous- ja juhlapalvelut pitävät historiallista kahvilaa Sederholmin talossa Helsinki-viikoilla 4.-12.6.
Lue lisää

Kannanotto 20.05.2011

Tiedote 20.5.2011

Naisjärjestöjen Keskusliitto täyttää tänään sata vuotta
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliitto sata vuotta 20.5.2011

Naisjärjestöjen Keskusliitto täyttää tänään sata vuotta. Liitto perustettiin alun perin Kansainvälisen Naisliiton (International Council of Women) Suomen osastoksi. Naisasianainen ja kansanedustaja Alexandra Gripenberg (1857–1913) oli liiton ensimmäinen puheenjohtaja. Nykyään Naisjärjestöjen Keskusliitto toimii sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestönä ja yhteistyöfoorumina, ja siihen kuuluu yhteensä yli 400 000 jäsentä.
Lue lisää

Uusia kunniajäseniä Naisjärjestöjen Keskusliitossa

Satavuotisjuhliaan viettävä Naisjärjestöjen Keskusliitto kutsui kunniapuheenjohtajakseen ministeri Marjatta Väänäsen kevätkokouksessaan 26.4. Kunniajäseniksi kutsuttiin Laura Finne-Elonen, Tuija-Riitta Lindholm, Leena Linnainmaa ja Leena Salmensaari.
Lue lisää

Kannanotto 28.04.2011

Tiedote 28.4.2011

Satavuotisjuhliaan viettävä Naisjärjestöjen Keskusliitto kutsui kunniapuheenjohtajakseen ministeri Marjatta Väänäsen kevätkokouksessaan 26.4.
Lue lisää

Loistavat naiset hehkuvat Naisjärjestöjen Keskusliiton juhlapostimerkeissä

Anna-lehdestä tutut sarjakuvasuosikit Maisa ja Kaarina seikkailevat Naisjärjestöjen Keskusliiton juhlavuoden postimerkkisarjassa. Hanki omasi posteista ympäri maan tai postin verkkokaupasta!
Lue lisää

Kannanotto 15.04.2011

Tiedote 15.4.2011

Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitusohjelmatavoitteet 2011–2015
Lue lisää

Naisjärjestöjen Keskusliiton hallitusohjelmatavoitteet 2011–2015

Naisjärjestöjen Keskusliitto edellyttää tulevalta hallitukselta ja sen hallitusohjelmalta konkreettisia toimenpiteitä, joilla edistetään naisten ja miesten tasa-arvoa yhteiskunnan eri osa-alueilla. Hallituksen on tehtävä laaja, Pekingin toimintaohjelmaan perustuva tasa-arvo-ohjelma ja varmistettava riittävät voimavarat sen toteuttamiseen ja seurantaan.
Lue lisää

Kannanotto 11.04.2011

Sirkka-Liisa Anttila: Uhkaako eduskuntavaaleissa tasa-arvon takatalvi?

Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila kysyy tiedotteessaan, uhkaako eduskuntavaaleissa tasa-arvon takatalvi. Naiset, äänestäkää naisia!
Lue lisää

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen 26.4.

Naisjärjestöjen Keskusliiton sääntömääräinen kevätkokous (vuosikokous) pidetään tiistaina 26.4.2011 klo 18.00 Ylen Ison Pajan auditoriossa (Radiokatu 5 A, Helsinki).
Lue lisää

Loistavat naiset -postimerkkisarjan julkaisutilaisuus 1.4.2011

Postimerkkikeskus julkaisee perjantaina 1.4. Loistavat naiset -juhlapostimerkin Naisjärjestöjen Keskusliiton 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Tervetuloa Helsingin pääpostin postisalin ohjelmalliseen yleisötilaisuuteen klo 10!
Lue lisää

TANE ja NYTKIS ry vaativat 6+6+6 -mallia

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) vaatii vanhempainvapaajärjestelmän kehittämistä kohti 6+6+6 -mallia. Myös Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry vaatii, että perhevapaajärjestelmä uusitaan 6+6+6 -mallin mukaisesti. Naisjärjestöjen Keskusliitto on TANEn ja NYTKISin jäsen.
Lue lisää

Naistenpäivän juhlakooste 8.3.2011

Kansainvälistä naistenpäivää juhlittiin tasa-arvotorilla, Helsingin yliopiston pääjuhlassa ja Naisjärjestöjen Keskusliiton "Naisten huoneet – 100 vuotta elämää ja tekoja" -juhlanäyttelyn avajaisissa.
Lue lisää

Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.2011

Tervetuloa juhlimaan kansainvälistä naistenpäivää 8.3.2011! Naistenpäivää vietetään nykyään kaikkialla maailmassa: sen teemana on naisten oikeudet ja työ rauhan puolesta.
Lue lisää

Kannanotto 25.02.2011

Tiedote 25.2.2011

”Koulutus on paras tapa muuttaa maailmaa”, sanoi kansainvälisessä Helvi Sipilä -seminaarissa New Yorkissa torstaina 24.2. puhunut ministeri Stefan Wallin. Seminaarin aiheena oli naisten ja tyttöjen pääsy koulutukseen. Wallin korosti, että hyvä koulutus merkitsee myös parempia työllistymismahdollisuuksia ja parempia ansioita.
Lue lisää

Tasa-arvovaalit.fi

Huhtikuiset eduskuntavaalit lähestyvät, ja Tasa-arvovaalit.fi -sivusto on avattu!
Lue lisää

Kassandrateatteri: Antigone – kuuma sydän kylmiin tekoihin

Kassandrateatterin Antigone saa ensi-iltansa Helsingissä Korjaamo Teatterissa 23.3.2011. Helsingin lisäksi esitys nähdään myös Tampereen Työväen Teatterissa, Turussa Linnateatterissa, Espoon kaupunginteatterissa ja Tammisaaren Karelia-talolla.
Lue lisää

Päänavaus-ryhmä väkivaltaa kokeneille naisille

Naisten Linja Suomessa ry:n järjestämän lähisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille suunnatun keskusteluryhmän kokoontumiset jatkuvat taas vuodenvaihteen jälkeen. Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai (parittomat viikot) ajalla 18.1.–24.5.2011 klo 18.00–19.45.
Lue lisää

Ministeri Sirkka-Liisa Anttilan kannanotto lapsi- ja perheministeristä

Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, ministeri Sirkka-Liisa Anttila: Kannatan lämpimästi pääministerin aloitetta lapsi- ja perheministeristä – lapsi- ja perhepolitiikan, työelämän ja tasa-arvoasioiden hoito koottava omaan ministeriöön.
Lue lisää

Uusi julkaisu: Paluu Pekingiin. Nyt. Sukupuolten tasa-arvon tila Suomessa 2010

Vuonna 2010 tuli kuluneeksi 15 vuotta Pekingissä vuonna 1995 pidetystä YK:n neljännestä maailmankonferenssista naisten aseman edistämiseksi. Oikeusnotaari Marjo Rantala ryhtyi syyskuussa Naisjärjestöjen Keskusliiton antamana toimeksiantona koordinoimaan Suomen kansalaisjärjestöjen rinnakkaisraporttia. Hanke käynnistyi NJKL:n jäsen- ja yhteistyöjärjestöille lähetetyllä kyselyllä sekä tapaamisella.
Lue lisää