Sisältöön »
 

Kannanotot

 
 

Kannanotto 25.03.2020

Koronaepidemia vaikuttaa naisten toimeentuloon - sukupuolivaikutukset arvioitava tukipaketin ja muiden erityistoimenpiteiden osalta

Naisjärjestöjen Keskusliitto esittää huolensa lomautusten ja yt-neuvotteluiden kohdistumisesta naisiin. Naisjärjestöjen Keskusliitto haluaa kiinnittää huomiota pienyrittäjien toimeentulon puskureihin ja selviämiseen yhteiskunnassa yli vaikeiden aikojen
Lue lisää

Kannanotto 17.03.2020

Tasa-arvoisemman yhteiskunnan rakentaminen ei pysähdy koronaan -Naisvaltaiset alat kannattelevat Suomea poikkeusaikana

Jäsenistöömme kuuluvilla sairaanhoitajilla, varhaiskasvattajilla, kätilöillä ja monilla naisvaltaisilla aloilla kuten opettajilla ja palvelualan ammattilaisilla on suuri vastuu. Näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa koko Suomi tukeutuu teihin. He ansaitsevat paitsi kaiken kunnioituksen, myös parhaat mahdolliset olosuhteet tehdä työnsä hyvin.
Lue lisää

Kannanotto 06.03.2020

Suomi tarvitsee meitä kaikkia työllisyystavoitteen saavuttamiseksi - nyt katseet kohti työnantajia!

Maahan muuttaneiden naisten työllistyminen vaatii parempaa johtamista, yritysten ja järjestökentän yhteistyötä sekä työtä työelämän syrjimättömyyttä vastaan.
Lue lisää

Kannanotto 21.02.2020

Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii: Lähisuhdeväkivallan sovittelusta luovuttava ja työelämän joustojen vaikutukset naisiin arvioitava

Naisjärjestöjen Keskusliitto pitää välttämättömänä, että hallituksen tasa-arvo-ohjelman tavoitteille asetetaan mittarit ja niitä seurataan.
Lue lisää

Kvinnoorganisationernas Centralförbund kräver att den öronmärkta andelen för pappor bör utökas

Den planerade familjeledighetsreformen är en efterlängtad och nödvändig åtgärd för att främja jämställdhetens utveckling i Finland.Familjeledigheterna bör reformeras på ett sättsom främjar jämställt föräldraskap och jämställdhet i arbetslivet.Kvinnoorganisationernas Centralförbund kräver att den andel av familjeledigheterna som öronmärks för papporna utökas märkbart från nuläget.
Lue lisää

Kannanotto 30.01.2020

Naisjärjestöjen Keskusliitto vaatii perhevapaauudistuksen pikaista toteuttamista – isille korvamerkittyä osuutta lisättävä

Naisjärjestöjen Keskusliitto pitää välttämättömänä, että hallitusohjelmaan kirjattu perhevapaauudistus toteutetaan pikaisesti ja kunnianhimoisesti. Perhevapaat on uudistettava siten, että uudistus edistää tasa-arvoista vanhemmuutta ja työelämän tasa-arvoa.
Lue lisää

Kannanotto 27.11.2019

Naisjärjestöt vaativat tehokkaita toimia ihmiskaupan ja prostituution kitkemiseksi

Monika-Naiset liitto ja Naisjärjestöjen Keskusliitto vaativat Suomen hallitukselta kiireellisiä toimia ihmiskaupan torjumiseksi. Suomen tulee laatia naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen torjuntaohjelma, joka sisältää ihmiskauppaan ja prostituutioon liittyvän hyväksikäytön torjunnan. Ohjelman tulee sisältää myös lainsäädännöllisiä toimenpiteitä, kuten seksin ostamisen täydellinen kriminalisointi.
Lue lisää

Kannanotto 12.11.2019

Sukupuolesta on tehtävä viharikosrangaistuksen koventamisperuste

Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokous vaatii, että sukupuoli lisätään viharikoksen määritelmään ja siitä tehdään rangaistuksen koventamisperuste.
Lue lisää

Kannanotto 12.11.2019

Piikkarit-palkinnon saanut Terhi Heinilä: Urheilujärjestöiltä vaaditaan nyt todellisia tasa-arvotekoja

Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä vastaanotti tänään opetus- ja kulttuuriministeriön Piikkarit-pääpalkinnon toiminnastaan liikunnan ja urheilun sukupuolten tasa-arvon roolimallina ja merkittävästä työstään sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Palkinnon myönsi tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.
Lue lisää

Kannanotto 12.11.2019

Hallituksen tulee puuttua ongelmiin, jotka estävät sukupuolten tasa-arvon toteutumisen Suomessa!

Hallitus valmistelee parhaillaan tasa-arvo-ohjelmaansa. Naisjärjestöjen Keskusliiton vuosikokous vaatii, että hallitus kiinnittää ohjelmassa erityistä huomiota naisiin kohdistuvan väkivallan poistamiseen, vihapuheen torjumiseen, perhevapaauudistuksen toteuttamiseen ja palkkaepätasa-arvon kitkemiseen. On aika ratkoa ongelmat, jotka estävät sukupuolten tasa-arvon toteutumisen Suomessa!
Lue lisää