Sisältöön »
 

Kannanotot

 
 

Kannanotto 20.05.2011

Tiedote 20.5.2011

Tiedote 20.5.2011

Naisjärjestöjen Keskusliitto täyttää tänään sata vuotta


Liitto perustettiin alun perin Kansainvälisen Naisliiton (International Council of Women) Suomen osastoksi. Naisasianainen ja kansanedustaja Alexandra Gripenberg (1857–1913) oli liiton ensimmäinen puheenjohtaja. Nykyään Naisjärjestöjen Keskusliitto toimii sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävien naisjärjestöjen kattojärjestönä ja yhteistyöfoorumina, ja siihen kuuluu yhteensä yli 400 000 jäsentä.

Naisjärjestöjen Keskusliitto korostaa toiminnassaan mm. naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemistä, perusteettomien, sukupuolten välisten palkkaerojen poistamista ja naisten osallistumista politiikkaan ja päätöksentekoon. Juhlavuotena liiton uudeksi kunniapuheenjohtajaksi valittiin ministeri Marjatta Väänänen, joka on ollut uraauurtava nainen suomalaisen politiikan kentällä.

Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotista taivalta juhlitaan "Naisten huoneet – elämää ja tekoja" -näyttelyssä, joka on esillä Sederholmin talossa elokuun loppuun saakka. Syksyllä näyttely lähtee kiertämään maakuntakirjastoja. Juhlallisuudet huipentuvat pääjuhlaan ja gaalaillalliseen Finlandia-talossa 29.10.

Lisätietoja: pääsihteeri Leena Ruusuvuori, p. 09 494 217, www.naisjarjestot.fi